دسر ایرانی
اسم دسر که میآید، اکثر افراد یاد نمونههای خارجی آن مانند ژله، پودینگ و … میافتند. در صورتی که ما چندین نوع دسر ایرانی داریم که در کنار خوشمزگی و شیرینی، مقوی هم هستند؛ یعنی خوراکیهای خوشمزهای که علاوه بر سرو آن بعد از غذای اصلی، میتوانید به آن بهعنوان یک وعده اصلی هم نگاه کنید. در ادامه این مطلب دسپخت، قرار است شما را با آنها آشنا کنیم.
۱. حلوا
اولین دسری که به شما معرفی میکنیم، حلوا است که میتوانید آن را در مدلهای مختلفی تولید کنید. اولین و مهمترین چیزی که برای این دسر نیاز دارید، آرد، روغن، آب و شکر است و بقیه مواد به سلیقه خودتان به مواد اضافه میشود. حلوا زعفرانی، کاکائویی، شیر، جنوب، سه آرد، شیر و هویج از جمله این دسر ایرانی هستند که میتوانید آن را تهیه و نوش جان کنید. مثلا حلوای مغزدار برای صبحانه میتواند یک وعده کامل به حساب بیاید و شما را تا چند ساعت سیر نگه دارد.
۲. شله زرد
درست کردن شله زرد به مواد اولیه چندانی نیاز ندارد و تنها برنج نیمدانه، زعفران دمکرده، آب، گلاب و خلال بادام کافی است اما صبوری میخواهد. باید وقت و حوصله داشتهباشید تا این دسر خوشمزه ایرانی لعاب بیاندازد و یک عطر فوقالعاده از خود خارج کند.
۳. باسلوق
باسلوق دسری است که به فر نیاز ندارد و سریع آماده میشود. فقط باید صبور باشید تا در یخچال خنک شود. برای درست کردن باسلوق نشاسته ذرت، آب و شکر نیاز دارید. بعد از حرارت دادن و آماده شدن، این مواد را به شکل دلخواه درآورید و در پودر نارگیل بغلتانید. سپس، هم با گردو تزئین کنید. خوبی که باسلوق دارد، در تنوع رنگ آن است. میتوانید از رنگ خوراکی یا ژله استفاده کنید و چندین رنگ متفاوت از آن را درست کنید.
۴. باقلوا
باقلوا همان دسری است که همراه چای حتما هوش از سرتان میبرد. درست کردن این دسر سخت نیست اما صبر و دقت فراوانی میخواهد تا به همان تردی شود که در قنادیها وجود دارد. البته باقلوای ترکی تنها باقلوا نیست و در کنار آن، باقلوای یزدی و قزوینی هم وجود دارد. معروفترین همان باقلوی ترکی اس که با مغز پسته آماده میشود.
۵. شیر برنج
مواد اصلی شیر برنج در نام آن وجود دارد و این دسر از شیر پرچرب و نیمدانه تهیه میشود. اما روش پخت آن برای هر فرد منحصربهفرد است و افراد به شکل مختلفی آن را میپزند. اما یکی از دسرهای مقوی و خوشمزهای است که میتوانید هر وقت خواستید، بهعنوان وعده اصلی هم نوش جان کنید.
۶. کاچی
گزینه دیگر در میان دسرهای ایرانی کاچی است که همه آن را بهعنوان یک تقویتکننده میشناسند تا دسر. از آنجایی که در تهیه آن از انواع مغز استفاده میشود، انرژی زیادی دارد و به افراد ضعیف توصیه میشود که از آن استفاده کنند. بعضی از افراد آن را به همراه شکر درست میکند که شیرین میشود اما افراد دیگری ترجیح میدهند از زردچوبه استفاده کنند تا خواص بیشتری داشتهباشد.
۷. رنگینک
افرادی که رژیم غذایی کاهش وزن دارند، برای رسیدن زودتر به نتیجه ترجیح میدهند که مصرف شیرینی و شکلات را قطع کنند. اگر شما هم در این دسته قرار میگیرید، بهتر است به سراغ رنگینک بروید. این دسر ایرانی از خرما تهیه میشود و شکر یا قند مصنوعی در آن استفاده نمیشود. همین مساله میتواند خیالتان را راحت کند که از رژیم دور نمیشود. فقط یادتان باشد که ماندگاری آن کم است و بهتر است هر بار به اندازه مصرف خودتان درست کنید تا خراب نشود.
۸. فرنی
درست کردن فرنی از هر دسر دیگری آسانتر است. مقداری آرد و شکر را در شیر بریزید و بعد از مخلوط شدن روی حرارت بگذارید. حالا آنقدر هم بزنید تا غلیظ شود. در روزهای سرد پاییز و زمستان درست کردن آن برای صبحانه یا عصرانه عالی است تا یک دسر گرم و خوشمزه داشتهباشید؛ اما فرنی را میتوان بهصورت سرد هم نوش جان کنید. بعد از درست کردن آن را در یخچال بگذارید تا خنک شود و بعد میل کنید.
۹. فالوده
اگر به دستور تهیه فالوده نگاه کنید، میبینید هیچ ماده عجیب اولیهای ندارد؛ اما درست کردن آن قلق دارد. اگر میخواهید یک دسر خوشمزه ایرانی دیگر نوش جان کنید، فالوده هم انتخاب خوبی است. آن را با مواد مختلف مانند بستنی یا شربت ترکیب و میل کنید.
۱۰. زولبیا و بامیه
اکثر افراد زولبیا و بامیه را با ماه رمضان میشناسند اما شما میتوانید هر وقت خواستید آن را در خانه درست کنید. همراهی آنها با چای میتواند یک دسر عالی باشد. همینطور، به دلیل کالری بالایی که دارند، برای دورهمی عصرانه میتوانند انتخاب خوبی باشند.
در این مطلب دسپخت در مورد انواع دسر ایرانی صحبت کردیم و ۱۰ دسر ایرانی را برایتان نام بردیم. اگر شما دسر دیگری میشناسید که ما فراموش کردهایم، حتما برایمان بنویسید تا به این لیست اضافه کنیم.